Mramorový perníkový koláč
Foto: lunter
20
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
40 - 50 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
220 g |
|
190 g |
|
1 ČL |
|
270 ml (alebo mandľové) |
|
70 ml |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
hrsť |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
60 g |
|
100 ml (alebo mandľové) |
|
Postup
-
1
Suché ingrediencie dáme do misky - cukor, múku, koreniny, sódu. Všetko premiešame. Pridáme rastlinné mlieko, olej a jablčný ocot. Vymiešame hladké cesto. Cesto dáme do menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie.
- 2
V mixéri rozmixujeme tofu, cukor a mlieko. Na vrch perníkového cesta na plechu dáme kopčeky bielej plnky a nožom ich opatrne premiešame a vytvoríme mramorový efekt. Posypeme sušenými brusnicami.
- 3
Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov približne 40 - 50 minút.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu