Foto: dominiika
Zdravý a šikovný recept na prípravu muffinov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 PL |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 hrnček |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
2 hrnčeky |
|
Mrvenička: | |
3 PL |
|
štipka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1 ČL |
|
1/2 hrnčeka |
|
Javorovo-muškátová poleva: | |
1 hrnček |
|
štipka |
|
štipka |
|
2 ČL |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 180 °C a vyložíme formu na muffiny košíčkami.
- 2
V stredne veľkej miske zmiešame mlieko, ocot, pyré, hnedý cukor, olej, vajce a vanilku. Rozšľaháme, aby sa všetko rovnomerne rozvrstvilo. Prisypeme korenie a vločky. Následne prášok do pečiva, sódu bikarbonu a soľ. Hrnček po hrnčeku pridávame za stáleho miešania múku tak, aby sme získali hutné cesto. To rozdelíme do formičiek na muffiny.
- 3
Vytvoríme mrveničku - hnetieme maslo so suchými ingredienciami, pokiaľ sa nezbavíme všetkých väčších kusov masla. Jemne muffiny posypeme a ľahko pritlačíme, aby sme spojili s cestom.
- 4
Pečieme asi 25 minút - muffiny sú hotové vo chvíli, keď ľahko zhnednú, a keď do cesta pichneme špajľu, bude po vytiahnutí čistá. Vyberieme z rúry a necháme pár minút vychladnúť vo formičkách. Potom presunieme na chladiacu mriežku.
- 5
Zatiaľ čo sa muffiny pečú, pripravíme polevu. V malej miske zmiešame práškový cukor, vanilku, muškátový orech a javorový sirup. Postupne pridáme po lyžičkách mlieko, pokiaľ nezískame hustú, ale tekutú zmes. Ľahko polejeme ochladené muffiny a už len vychutnávame.
Tiež muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý deň, hrnček som mala klasický kde si varím kávu, respektive klasická šálka 300 ml.