Muffiny

Moserove muffiny (fotorecept)

Autor receptu: dominiika

Zdravý a šikovný recept na prípravu muffinov.

12-24
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 180 °C a vyložíme formu na muffiny košíčkami.
  2. V stredne veľkej miske zmiešame mlieko, ocot, pyré, hnedý cukor, olej, vajce a vanilku. Rozšľaháme, aby sa všetko rovnomerne rozvrstvilo. Prisypeme korenie a vločky. Následne prášok do pečiva, sódu bikarbonu a soľ. Hrnček po hrnčeku pridávame za stáleho miešania múku tak, aby sme získali hutné cesto. To rozdelíme do formičiek na muffiny.
  3. Vytvoríme mrveničku - hnetieme maslo so suchými ingredienciami, pokiaľ sa nezbavíme všetkých väčších kusov masla. Jemne muffiny posypeme a ľahko pritlačíme, aby sme spojili s cestom.
  4. Pečieme asi 25 minút - muffiny sú hotové vo chvíli, keď ľahko zhnednú, a keď do cesta pichneme špajľu, bude po vytiahnutí čistá. Vyberieme z rúry a necháme pár minút vychladnúť vo formičkách. Potom presunieme na chladiacu mriežku.
  5. Zatiaľ čo sa muffiny pečú, pripravíme polevu. V malej miske zmiešame práškový cukor, vanilku, muškátový orech a javorový sirup. Postupne pridáme po lyžičkách mlieko, pokiaľ nezískame hustú, ale tekutú zmes. Ľahko polejeme ochladené muffiny a už len vychutnávame.