Morka na čínsky spôsob

Autor receptu: majlus

Mám rada "čínu" a tu je najjednoduchší postup, aký snáď poznám. Netreba stráviť dlhý čas v kuchyni a Vaši Vás budú milovať.

3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájala som si mäso na tenké prúžky, jemne osolila a poprášila Maizenou. Na olivovom oleji som osmažila cesnak, pridala na prúžky nakrájanú mrkvu, pridala chilli, sójovú omáčku a cukor - zmiešala. Keď sa roztopil cukor, pridala som mäso, jemne po otáčala a podliala vodou a dusila na menšom ohni 20 min. Sem-tam som skontrolovala, aby sa mäso neprichytilo... Na záver, keď mäso bolo zmäknuté, som pridala jarnú cibuľku.
  2. Podusila som k tomu ryžu /jasmínovu / alebo aká chutí Vám a hotovo. Prajem dobrú chuť♥