Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou fotorecept
Foto: elekra
Rímsky hrniec je skvelý pomocník. Stačí doňho poukladať ingrediencie, ochutiť ich a strčiť všetko do rúry..... A je uvarené!
porcií
príprava
na 210-175 °C
Postup
-
1
Morčacie stehno
-
2
pokrájame na väčšie kúsky,
-
3
zatiahneme na kvapke oleja a necháme ho mierne opiecť.
-
4
Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame ich na štvrťky a vyložíme nimi rímsky hrniec. Ochutíme ich hrubou soľou a rascou.
-
5
Na zemiaky preložíme opečené morčacie mäso,
-
6
ochutíme ho soľou, drvenou rascou, mletým čiernym korením, majoránkou a sladkou červenou paprikou.
-
7
Do medzierok nastrkáme cibuľu pokrájanú na štvrťky, jemne osolíme, pridáme pár lístočkov sušenej šalvie a tymiánu.
-
8
Zalejeme výpekom a kvapkou bieleho vína a dáme piecť do rúry na 210°C, neskôr teplotu znížime na 175 °C.
-
9
Po upečení povyberáme šalviové lístky
-
10
a podávame s obľúbeným šalátom alebo kyslou uhorkou, cviklou, čalamádou...
Diskusia k receptu