Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou fotorecept

elekra - fotkaelekra, 11. februára 2012
Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou (fotorecept)
Foto: elekra

Rímsky hrniec je skvelý pomocník. Stačí doňho poukladať ingrediencie, ochutiť ich a strčiť všetko do rúry..... A je uvarené!

6
porcií
20-30 minút
príprava
90-100 minút
na 210-175 °C

Suroviny

3/4 kg (stehno)
1 kg
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie stehno

    Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokrájame na väčšie kúsky,

    Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zatiahneme na kvapke oleja a necháme ho mierne opiecť.

    Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame ich na štvrťky a vyložíme nimi rímsky hrniec. Ochutíme ich hrubou soľou a rascou.

    Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na zemiaky preložíme opečené morčacie mäso,

    Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ochutíme ho soľou, drvenou rascou, mletým čiernym korením, majoránkou a sladkou červenou paprikou.

    Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do medzierok nastrkáme cibuľu pokrájanú na štvrťky, jemne osolíme, pridáme pár lístočkov sušenej šalvie a tymiánu.

    Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zalejeme výpekom a kvapkou bieleho vína a dáme piecť do rúry na 210°C, neskôr teplotu znížime na 175 °C.

    Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po upečení povyberáme šalviové lístky

    Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a podávame s obľúbeným šalátom alebo kyslou uhorkou, cviklou, čalamádou...

    Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: