Morčacie mäso v kôprovej omáčke
Foto: bugout
Inšpirácia z nejakých poľských stránok... Rýchle a chutné jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na drobno a mrkvu nastrúhame. Mäso ako chceme kocky, slíže, medailóniky; podľa toho upravíme aj dĺžku prípravy.
- 2
Začneme opekať cibuľku na masle do svetlo zlata a pridáme mrkvu. Spolu ďalej opekáme, odhrnieme na bok a prudko opečieme mäso aby sa zatiahlo. Keď je mäso zatiahnuté, premiešame s mrkvou a cibuľou chvíľku spolu všetko opekáme. Ak chceme zahusťovať môžeme teraz zaprášiť múkou.
- 3
Zalejeme smotanou, podľa veľkosti a druhu mäsa, teda podľa toho ako dlho sa bude robiť zmiešame smotanu s vývarom. Keď je mäso hotové pridáme nasekaný kôpor a necháme ešte pár minút prevrieť. Na záver môžeme pridať pár kvapiek citrónu...
Tiež morčacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
U vás sa varí s hladom po kulinárskom dobrodružstve :-))
Poznáš www.tasteatlas.com ?
Tu stránku veru nepoznám. A veruže skúšam rôzne veci. Vždy ma nejakú dobu drží konkrétna kuchyňa a potom si z nej nechám pár receptov a idem ďalej (dokonca sa zvyknem po nejakom čase vrátiť a vybrať niečo čo ma prvý krát nezaujalo). Aktuálne prechádzam prevažne poľských kuchárov....