Morčacie krídlo vyprážané v mletých orechoch fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. apríla 2014

Tento víkend sa u nás niesol v znamení orechov..pripravila som jedlá aj zákusok s orechami..na dnešný nedeľný obed som pripravila vyprážané morčacie krídlo, ktoré som obalila a vypražila v mletých orechoch...vynikajúca pochúťka a preto pridávam recept..

2
porcie
40 minút
príprava
40+8 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
podľa chuti
2 ks
 na vyprážanie
príloha:
 s petržlenovou vňaťkou

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tento obed som nefotila, preto že je to všetko jednoduché...morčacie krídla som umyla, rozdelila na polovice a uvarila...

    Morčacie krídlo vyprážané v mletých orechoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené krídla som vybrala a nachala vychladiť. Pripravila som si vajcia a mleté orechy.

  3. 3

    Krídla som namočila do rozšľahaných vajec a pogúľala v mletých orechoch. Vyprážala som ich v oleji.

  4. 4

    Uvarila k nim zemiaky a podávala s hlávkovým šalátom, ktorý už mám toho času na záhrade. Vlastne sa morčacina neprepeká pri vyprážaní, len orechový obal. Veľmi chutné jedlo. A nedeľný obed so zákuskom a pohárom domáceho červeného vínka. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
pripomenulo mi to francúzsky recept na kohúta, keď najsamprv kohútí vývar a potom z toho istého mäsa - hlavné jedlo (pečené),
ORIGINáLNE využitie suroviny :-)
tusim mas orechove obdobie :-), vyborne si zas navarila, uz som take jedla, aj ked nie morcacie, tak viem, ako take maso v orechoch chuti
ja uz som tiez vyprazala v orechoch, je to vyborne, len treba dat pozor, aby neprihoreli, lebo by mohli zhorknut. Preto si spravne zvolila uz uvarene maso, no ale vsak ty si profesional, ta ne ? :D

Pridaj komentár k receptu: