Morčacia roláda s plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Nadrobno pokrájame všetky papriky a cibuľu. Šampiňóny očistíme, pokrájame a podusíme na 2 PL oleja s paprikou a cibuľou. Dáme vychladnúť.
  2. Polovicu zeleninovej zmesi odložíme a neskôr z nej pripravíme lahodnú omáčku. Druhú polovicu zmiešame so strúhankou, smotanou, žĺtkami, posekanými bylinkami a šunkou nakrájanou nadrobno, dochutíme. Potom plnku rozotrieme po mäsovom pláte, posypeme parmezánom, opatrne zrolujeme a previažeme špagátikom.
  3. Roládu najprv opečieme na oleji, potom na pekáč pridáme k mäsu druhú cibuľu nakrájanú na hrubšie kusy a paradajky, prilejeme víno a pečieme asi hodinu v dobre vyhriatej rúre. Upečené mäso vyberieme z výpeku a odložíme na teplé miesto.
  4. Šťavu z výpeku (aj so zeleninou) a vývar rozmixujeme, potom dáme do kastróla, pridáme zvyšnú zmes a povaríme.
  5. Roládu podávame pokrájanú na plátky posypané vňaťou.