Morčacia roláda s plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Nadrobno pokrájame všetky papriky a cibuľu. Šampiňóny očistíme, pokrájame a podusíme na 2 PL oleja s paprikou a cibuľou. Dáme vychladnúť.
- Polovicu zeleninovej zmesi odložíme a neskôr z nej pripravíme lahodnú omáčku. Druhú polovicu zmiešame so strúhankou, smotanou, žĺtkami, posekanými bylinkami a šunkou nakrájanou nadrobno, dochutíme. Potom plnku rozotrieme po mäsovom pláte, posypeme parmezánom, opatrne zrolujeme a previažeme špagátikom.
- Roládu najprv opečieme na oleji, potom na pekáč pridáme k mäsu druhú cibuľu nakrájanú na hrubšie kusy a paradajky, prilejeme víno a pečieme asi hodinu v dobre vyhriatej rúre. Upečené mäso vyberieme z výpeku a odložíme na teplé miesto.
- Šťavu z výpeku (aj so zeleninou) a vývar rozmixujeme, potom dáme do kastróla, pridáme zvyšnú zmes a povaríme.
- Roládu podávame pokrájanú na plátky posypané vňaťou.
|