Morčacia polievka s domácimi cestovinami a mäsom
Foto: olinecka
Môže byť nedeľa bez dobrej polievky, v ktorej sú domáce cestoviny...?????
15 minút
príprava
príprava
70-80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1-2 ks |
|
podľa potreby (kaleráb, mrkva, petržlen, zeler) |
|
1 ks stredná |
|
podľa chuti |
|
|
|
čerstvá |
|
|
|
(nemusí byť) |
|
podľa chuti |
|
domáce |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme a vložíme do hrnca, pridáme koreňovú zeleninu a zalejeme studenou vodou. Pridáme čierne korenie, soľ a nové korenie. Varíme na miernom plameni, aby bola polievka číra asi 70-80 minút.
- 2
Počas varenia môžme do polievky pridať kurací bujón, ale nemusí byť. Po uvarení mäso a zeleninu nakrájame nadrobno a pridáme do polievky. Podávame s uvarenými domácimi cestovinami, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.
- 3
Samozrejme k dobrému jedlu patrí dobrý koláčik.
- 2
Aj Tebe, krásnu nedeľu.Dakujem