Vyprážaná morčacia pečeň
Vyprážaná morčacia pečeň

Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. septembra 2019

Jednoduchý obed, rýchle hotový aj vtedy stíhame, ak máme sobotňajšie upratovanie.

4
porcie
10 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks
100 g strúhaný
2 PL pochúťková
2 PL
podľa chuti
podľa chut
1 PL
 (na vyprážanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečeň som umyla, osušila.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prekrojila som ju pozdĺžne a obalila som ju v hrubej múke.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si cestíčko - z vajec, syra, smotany, múky som vymiešala husté cestíčko. Pečeň som obalila v múke, potom v cestíčku a vložila do masti, opiekla z jednej i druhej strany.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové pečienky som vyložila na kuchynským papierom vystlanú misu.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávala som s ryžou a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
... mňaaam, pečeň v cestíčku mám veľmi rada - najradšej v parmezánovom, vyzerá to super, hneď by som si dala
@dogagador , je pevnejšia ako slepačia, ale zase nie tak pevná ako bravčová..inak pred nedávnom som kúpila v obchode takú istú a bola vhodná len na pečienkové halušky, celá bola roztrhaná..túto som si objednala u gazdov a je to celkom niečo iné, všetky kúsky boli celé, nepoškodené...je škutočne chutnejšia ako kuracia a radšej sa nevyjadrím odkiaľ..pri príprave je ale treba rozrezať na polovicu, lebo sa neprepečie..verím, že sa k takej kvalitnej aj čoskoro dostaneš a určite budeš spokojná...ďakujem pekne za komentár.-)