Vyprážaná morčacia pečeň
Vyprážaná morčacia pečeň

Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. septembra 2019

Jednoduchý obed, rýchle hotový aj vtedy stíhame, ak máme sobotňajšie upratovanie.

4
porcie
10 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks
100 g strúhaný
2 PL pochúťková
2 PL
podľa chuti
podľa chut
1 PL
 (na vyprážanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečeň som umyla, osušila.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prekrojila som ju pozdĺžne a obalila som ju v hrubej múke.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si cestíčko - z vajec, syra, smotany, múky som vymiešala husté cestíčko. Pečeň som obalila v múke, potom v cestíčku a vložila do masti, opiekla z jednej i druhej strany.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové pečienky som vyložila na kuchynským papierom vystlanú misu.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávala som s ryžou a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
@dogagador (23.9.2019 16:36)
Troufám si říct, že morčacia pečeň je chutnější než kuracia, není houževnatější - tedy tuhá. Chce to vyzkoušet. I tím, že je objemově větší - tak se jednotlivé kousky surovej pečene tak nerozpadají /v nádobě v obchodě/. Dělám z ní i knedlíčky do polévky, jsou velmi chutné.
Táto morčacia pečeň /viz hore/ je výstavní!
@dogagador , je pevnejšia ako slepačia, ale zase nie tak pevná ako bravčová..inak pred nedávnom som kúpila v obchode takú istú a bola vhodná len na pečienkové halušky, celá bola roztrhaná..túto som si objednala u gazdov a je to celkom niečo iné, všetky kúsky boli celé, nepoškodené...je škutočne chutnejšia ako kuracia a radšej sa nevyjadrím odkiaľ..pri príprave je ale treba rozrezať na polovicu, lebo sa neprepečie..verím, že sa k takej kvalitnej aj čoskoro dostaneš a určite budeš spokojná...ďakujem pekne za komentár.-)
ja preferujem kacaciu a kraliciu.ak by som vyskusal predsa morcaciu,kde odporucas ju kupit,kedze nemam zdroj ako ty od gazdov,ktora je chutnejsia,krasna a neposkodena?
@radox1 ,kacacia pečeň je skutočná pochúťka,v Maďarsku je veľmi drahá spolu s husacou,,chovala som dávnejšie králiky,bola vynikajúca,,,no tu v ponuke nie je,,,kacacia je ,ale je veľmi drahá tiež,,a neviem,či tu môžem napísať názov kvôli reklame,,,ale ver mi že propagujem domacich farmárov,,je to vždy lepšie ako kuracina z Brazílie,,
Snažím se kupovat naši drůbež, někdy je to těžké. K farmářské drůbeži apod. se nedostanu, alespoň se snažím dodržet našeho dodavatele /Vodňanský drůbež, Raciola apod./. Držím si u toho pěsti, bo dnes je nákup sázkou do loterie. Leckteré zboží se "nějak" tváří a obchodníci umí divy.
O cenách psát ani nejde, ale souhlas s tebou, milá Izi, kačacia pečeň je i v řetězcích drahá, kvalitou a velikostí nesrovnatelná /stejně jako ostatní druhy/.
moment,nehovorim o vykrmenej kacacej pecienke,ale o tych malych-pol kila okolo 2,50€.a tie male su vzdy lepsia volba, ako napr.kuracia alebo ine.
kuracia moze byt aj z prezidentskej kancelarie alebo tvojich specialnych madarskych dodavatelov o ktorych nikto nevie,na kacaciu sa ani zdaleka nechyta,aj ked je z obchodu.

Pridaj komentár k receptu: