Vyprážaná morčacia pečeň
Vyprážaná morčacia pečeň

Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. septembra 2019

Jednoduchý obed, rýchle hotový aj vtedy stíhame, ak máme sobotňajšie upratovanie.

4
porcie
10 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks
100 g strúhaný
2 PL pochúťková
2 PL
podľa chuti
podľa chut
1 PL
 (na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Pečeň som umyla, osušila.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prekrojila som ju pozdĺžne a obalila som ju v hrubej múke.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si cestíčko - z vajec, syra, smotany, múky som vymiešala husté cestíčko. Pečeň som obalila v múke, potom v cestíčku a vložila do masti, opiekla z jednej i druhej strany.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové pečienky som vyložila na kuchynským papierom vystlanú misu.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávala som s ryžou a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

siuuu
... mňaaam, pečeň v cestíčku mám veľmi rada - najradšej v parmezánovom, vyzerá to super, hneď by som si dala
haji
Také miluju pečeň, velice pěkný receptík, o chuti si nechám zdát. Krásná fota, spešl jedlé je v bodě č. 4, to zabavuju.
cesminaz
Pečienku na viacero spôsobov mám aj ja velmi rada,no deti mi ju ani za svet nezjedia :-) Tvoja verzia by mi isto tiež velmi chutila.
rubyrom
Toto je moc dobré jídélko, máme také rádi vnitřnosti na různé způsoby. Jako vždy jsi skvěle navařila Izi !!!
dogagador
Nikdy som nejedla morcaciu pecen, tak by som to chcela skusit. Je chutovo podobna kuracej, alebo je huzevnatejsia?
haji
@dogagador (23.9.2019 16:36)
Troufám si říct, že morčacia pečeň je chutnější než kuracia, není houževnatější - tedy tuhá. Chce to vyzkoušet. I tím, že je objemově větší - tak se jednotlivé kousky surovej pečene tak nerozpadají /v nádobě v obchodě/. Dělám z ní i knedlíčky do polévky, jsou velmi chutné.
Táto morčacia pečeň /viz hore/ je výstavní!
izabella929
@dogagador , je pevnejšia ako slepačia, ale zase nie tak pevná ako bravčová..inak pred nedávnom som kúpila v obchode takú istú a bola vhodná len na pečienkové halušky, celá bola roztrhaná..túto som si objednala u gazdov a je to celkom niečo iné, všetky kúsky boli celé, nepoškodené...je škutočne chutnejšia ako kuracia a radšej sa nevyjadrím odkiaľ..pri príprave je ale treba rozrezať na polovicu, lebo sa neprepečie..verím, že sa k takej kvalitnej aj čoskoro dostaneš a určite budeš spokojná...ďakujem pekne za komentár.-)
izabella929
@terinak55 , tiež ju máme radi, rada s ňou plním mäso/pred prípravou plnky ju ale blanšírujem/ nie len pekne ukáže ale aj chutí vynikajúco..ďakujem pekne za komentár.-)
izabella929
@haji , milá moja ďakujem za pohotové reagovanie na komentár.-)máš pravdu je krásna, nepoškodená a s takou je radosť aj pracovať v kuchyni..objednala som si len kilo, ale nie posledný krát..prajem krásny deň..)
radox1
ja preferujem kacaciu a kraliciu.ak by som vyskusal predsa morcaciu,kde odporucas ju kupit,kedze nemam zdroj ako ty od gazdov,ktora je chutnejsia,krasna a neposkodena?
izabella929
@radox1 ,kacacia pečeň je skutočná pochúťka,v Maďarsku je veľmi drahá spolu s husacou,,chovala som dávnejšie králiky,bola vynikajúca,,,no tu v ponuke nie je,,,kacacia je ,ale je veľmi drahá tiež,,a neviem,či tu môžem napísať názov kvôli reklame,,,ale ver mi že propagujem domacich farmárov,,je to vždy lepšie ako kuracina z Brazílie,,
haji
Snažím se kupovat naši drůbež, někdy je to těžké. K farmářské drůbeži apod. se nedostanu, alespoň se snažím dodržet našeho dodavatele /Vodňanský drůbež, Raciola apod./. Držím si u toho pěsti, bo dnes je nákup sázkou do loterie. Leckteré zboží se "nějak" tváří a obchodníci umí divy.
haji
O cenách psát ani nejde, ale souhlas s tebou, milá Izi, kačacia pečeň je i v řetězcích drahá, kvalitou a velikostí nesrovnatelná /stejně jako ostatní druhy/.
radox1
moment,nehovorim o vykrmenej kacacej pecienke,ale o tych malych-pol kila okolo 2,50€.a tie male su vzdy lepsia volba, ako napr.kuracia alebo ine.
izabella929
@radox1 ,no keď si mám kúpiť tu roztrhanu kacaciu pečeň v obchode tak si radšej necham
zájsť chuť na ňu,,,a kuraciu si môžem kúpiť u gazdu a bude v celosti a viem že je od sk gazdov,,,
radox1
kuracia moze byt aj z prezidentskej kancelarie alebo tvojich specialnych madarskych dodavatelov o ktorych nikto nevie,na kacaciu sa ani zdaleka nechyta,aj ked je z obchodu.
izabella929
@radox1 ,nemám maďarských dodávaťelov,ale kupujem od slovenských farmárov,,chodím do Maďarska na trh a vidím tie ceny aj keď teraz je dobrý kurz dá sa dobre nakúpiť za €,,