Moravské koláče
Foto: stephanuso
Recept pochádza od starej mamy a dá sa robiť ku každej polievke aj ku kávičke, kedykoľvek. Kysnuté cesto ocenia malí aj veľkí.
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
1/2 kus |
|
2 kus |
|
600 ml |
|
4 lyžica |
|
1 kus |
|
štipka |
|
2 dcl |
|
80 dkg |
|
1 lyžička |
|
Plnka: | |
2 kus |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
Navrch: | |
|
|
1 kus |
|
Postup
-
1
Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku a štipke cukru.
- 2
Do misky dávame 2 vajcia, cukor, vanilkový cukor, olej, múku, štipku soli, lyžičku rumu a spolu všetko dobre vymiesime. Cesto necháme odstať a nakysnúť.
- 3
Na pomúčenej doske vyvaľkáme nakysnuté cesto 1,5 cm, vykrajujeme pohárom kolieska. Do misky dáme 2 tvarohy, 2 žĺtky a 2 vanilkové cukry. Ochutený tvaroh lyžičkou nakladáme do stredu koliesok. Lyžičku džemu dávame na tvaroh.
- 4
Na záver poprášime škoricovým cukrom a pečieme na 160 stupňov C asi 20 minút, kým sa spodok a vrh neupečie.
Tiež moravské koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu