Moravské koláče

Moravské koláče

Autor receptu: stephanuso

Recept pochádza od starej mamy a dá sa robiť ku každej polievke aj ku kávičke, kedykoľvek. Kysnuté cesto ocenia malí aj veľkí.

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku a štipke cukru.
  2. Do misky dávame 2 vajcia, cukor, vanilkový cukor, olej, múku, štipku soli, lyžičku rumu a spolu všetko dobre vymiesime. Cesto necháme odstať a nakysnúť.
  3. Na pomúčenej doske vyvaľkáme nakysnuté cesto 1,5 cm, vykrajujeme pohárom kolieska. Do misky dáme 2 tvarohy, 2 žĺtky a 2 vanilkové cukry. Ochutený tvaroh lyžičkou nakladáme do stredu koliesok. Lyžičku džemu dávame na tvaroh.
  4. Na záver poprášime škoricovým cukrom a pečieme na 160 stupňov C asi 20 minút, kým sa spodok a vrh neupečie.