Pudingová torta

Monte torta

Autor receptu: frommykitchendotcom

Výborná krémová torta s Nutellou, lieskovcami a maslovými sušienkami.

16
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Lieskovce opražíme v rúre na plechu s papierom a necháme vychladnúť. Následne dáme do sekáčika a rozsekáme na menšie kúsky. Nemajú byť mleté, ale len nasekané. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm obložíme papierom a na dno nasypeme nasekané lieskovce.
  2. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh a postupne po lyžiciach za stáleho šľahania pridávame cukor. Na záver pridáme múku a cesto opatrne vylejeme na lieskovce, aby sa nepoposúvali. Najlepšie je cesto po lyžiciach ukladať na lieskovce. Pečieme na 180 °C v predhriatej rúre asi 15 minút.
  3. Po upečení piškótu opatrne vyklopíme z formy, dáme dole papier a necháme vychladnúť. Vychladnutú namažeme Nutellou a poukladáme sušienky nalámané na kúsky, medzi ktorými nechávame medzery.
  4. Pripravíme si krém. Na platňu dáme zohriať 800 ml mlieka s vanilkovým a kryštálový cukrom. Vo zvyšnom mlieku rozpustíme pudingový prášok, pridáme múku, žĺtky a dobre premiešame. Prilejeme k zohriatemu mlieku a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť, občas zamiešame.
  5. Maslo s práškovým cukrom vymiešame do hladka a po lyžiciach za stáleho miešania pridáme vychladnutý puding. Krém rozdelíme na dve polovice. Jedna ostane žltá a do druhej primiešame roztopenú čokoládu.
  6. Aby mala torta tvar, odporúčam korpus po vychladnutí vrátiť do formy. Na sušienky, ktoré sme naukladali na Nutellu namažeme žltý krém a naň následne čokoládový.
  7. Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu a nanesieme na tortu. Ja dávam menej mlieka ako je v návode, aby bola hustejšia.