Pudingová torta
Monte torta
Autor receptu: frommykitchendotcom
Výborná krémová torta s Nutellou,
lieskovcami a maslovými sušienkami.
16 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Lieskovce opražíme v rúre na plechu s papierom a necháme vychladnúť. Následne dáme do sekáčika a rozsekáme na menšie kúsky. Nemajú byť mleté, ale len nasekané.
Okrúhlu formu s priemerom 26 cm obložíme papierom a na dno nasypeme nasekané lieskovce.
- Z bielkov vyšľaháme hustý sneh a postupne po lyžiciach za stáleho šľahania pridávame cukor. Na záver pridáme múku a cesto opatrne vylejeme na lieskovce, aby sa nepoposúvali. Najlepšie je cesto po lyžiciach ukladať na lieskovce. Pečieme na 180 °C v predhriatej rúre asi 15 minút.
- Po upečení piškótu opatrne vyklopíme z formy, dáme dole papier a necháme vychladnúť. Vychladnutú namažeme Nutellou a poukladáme sušienky nalámané na kúsky, medzi ktorými nechávame medzery.
- Pripravíme si krém. Na platňu dáme zohriať 800 ml mlieka s vanilkovým a kryštálový cukrom. Vo zvyšnom mlieku rozpustíme pudingový prášok, pridáme múku, žĺtky a dobre premiešame.
Prilejeme k zohriatemu mlieku a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
Odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť, občas zamiešame.
- Maslo s práškovým cukrom vymiešame do hladka a po lyžiciach za stáleho miešania pridáme vychladnutý puding. Krém rozdelíme na dve polovice. Jedna ostane žltá a do druhej primiešame roztopenú čokoládu.
- Aby mala torta tvar, odporúčam korpus po vychladnutí vrátiť do formy. Na sušienky, ktoré sme naukladali na Nutellu namažeme žltý krém a naň následne čokoládový.
- Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu a nanesieme na tortu. Ja dávam menej mlieka ako je v návode, aby bola hustejšia.