Foto: 2010
Robil som v zahrade a nedaval pozor a ryza sa rozvarila na kasu.Co s nou? skoda vyhodit. Tak som spavil upravenu verziu nigerijskej klasiky Zobraziť celý popisRobil som v zahrade a nedaval pozor a ryza sa rozvarila na kasu.Co s nou? skoda vyhodit. Tak som spavil upravenu verziu nigerijskej klasiky tuwo shinkafa. http://www.allnigerianrecipes.com/fufu-recipes/tuwo-shinkafa.html
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Klasicka severo nigerijska verzia je len neochutena ryza a voda. Pouziva sa kratsia ryza ktora ma tendenciu sa lahsie rozvarit a zlepit.
- 2
Neochutenu (neoprazenu) ryzu dusime do velmi makka a s plochou varechou ju mesiame a pritlacame a steny hrnca ako by sme robili zemiakove pyre az ju vymiesame a skrob v ryzi ju zahusti na kasu.
- 3
Zobere potravinovu foliu a dame do nej lyzicu dve kase, postlacame a vyformujeme gulky. V Nigerii sa tieto ryzove gulky podavaju ako priloha k polievke podobne ako nase knedlicky.
- 4
Moja verzia- fuzia, ryzu som osolil a prifarbil kurkumou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je tiež veľmi dôležité v kuchyni urobiť prednosť z nie vydareného...a tebe sa to podarilo dokonale.
www.toprecepty.cz/recept/6930-ryzove-krokety/...
Je tu veľká variabilnosť,u nás najobľúbenejšia s nadrobno nakrájanou kapiou...ale čokoľvek dáš,je to chutné.Máš 5* za to,že si sa vynašiel :)
Nigeria je krajina 170 milion kde ryza je jedna z hlavnych potravin a a toto je jeden zo sposobov pripravy ryze- fufu je perfektny ked polievka - omacka je pikantna a ryza absorbuje chute ovela lepsie ako ked je oprazena.
PS: V Nigerii som zil 3 roky.
tu su sicilske krokety
varecha.pravda.sk/recepty/pomarance-/16920-recept.html...
@2010 , chcem sa ťa spýtať, ryža varená sa zrejme skôr rozvarí ako predtým opražená na tuku???
si úžasne kreatívny, skvelý nápad!
*****
Na tomto reecpte je vidno, ako sa dajú "opraviť" a využiť chyby v kuchyni.