Moje ruské orechy

jazavka - fotkajazavka, 21. decembra 2012
Moje ruské orechy
Foto: jazavka

Mám veľmi rada karamel a preto som sa rozhodla tieto Vianoce spestriť ruskými orechami, recept som si už dávno našla na niektorej internetovej stránke, Zobraziť celý popisMám veľmi rada karamel a preto som sa rozhodla tieto Vianoce spestriť ruskými orechami, recept som si už dávno našla na niektorej internetovej stránke, raz som ho aj skúšala, keď som mala požičanú panvicu, teraz už mám svoju, tak som sa mohla vyšantiť.

Suroviny

6  hrnček
2  hrnček
1  balíček
4  ks
40  dkg
1  PL
1  čl
1  ks
1  ks




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom, sódu bikarbónu si rozmiešame s octom, pridáme k vajíčkam s cukrom, potom po troške pridávame roztopené maslo, až sa nám masa spojí pridávame postupne múku.

  2. 2

    Oriešky pečieme v špeciálnej forme, ja som piekla z každej strany po jednej minúte. Formu som nevymazávala ničím, oriešky vypadávali aj tak samé.

  3. 3

    Uvaríme si Salko (alebo kúpime hotové karamelové - ja som ho ešte neskúšala), vychladené vyšľaháme s jedným maslom. Ja som plnila s touto karamelovou plnkou a do orieška som ešte pridávala jeden lieskový orech. Lepšie sú keď postoja v chlade. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

papkoska
vypadajú chutne, nemohla by si odfotiť aj tú formu, ešte som o tom nepočula, asi to nebude silikónová, však?
tetrisss
Toto je favorit mojich vianocnych kolacov, uz som ich skusala na 5 sposobov a vsetky sme zjedli :), su mnamkove.
sovka62
Vyzerajú náramne dobre, len tú formu nemám. Ale už ma veeeeľmi pokúšate takýmito krásnymi receptami, tak neviem, neviem.......
janara
sú krásne, len zohnať formu je problém...poradíte mi ? dakujem
gabculka
Ja som tento rok robila 2 dávky ruských orechov a už skoro nie sú. Určite vyskúšam aj tento receptík.
cupcake
Chcela by som to vyskusat, ale odkial zohnat panvicu? V maji pridu sem dievcata z Kosic, priniesli by, keby som vedela kde to dostat.Mozes mi dat njake blizsie informacie, kde sa obratit? Vdaka
jurajbalaj
Tak sa mi podarilo objednat formu na orechy z internetu. Recept je super i ked po upeceni som mal pocit, ze budu tvrde skutocne ako orechy. Mam pocit, ze po 5-7 dnoch boli skutocne vynikajuce a vsetci ich pochvalovali. Najvacsi problem je pri peceni trafit presne mnozstvo cesta do formy nakolko ak je cesta malo tak sa nevytlaci pekny orech a naopak ak ho je viacej tak zas cloveku sa pospajaju prip. vzniknu zbytocne kraje na orieskoch.
Kazdopadne som robil radsej z viac cesta nech su orechy pekne vidiet a velmi sa mi osvedcilo nakoniec zobrat upecene orechy a pekne kraje obrusit na klasickom struhadle tak aby zostali len pekne oble skrupinky. Je to sice pracne ale orechy sa nelamu pri obrusovani lebo su tvrde po upeceni a hlavne clovek je s vysledkom po naplneni nadmieru spokojny ako krasne vyzeraju. Nenasiel som iny sposob ako sa zbavit precnievajucich bokov po upeceni.
Na plnenie sa mi osvedcilo dat plnku do cukrarskeho vrecka na chvilu dat zachladit a potom plnit pomocou vrecka ked je plnka tuhsia. Kazdopadne z uvedeneho receptu sa mi nepodarilo naplnit vsetky tak som pouzil na cca 10-15 kusov nutelu.

Velmi pekne dakujem autorke za recept. :)
tetrisss
Mozem poradit? Okraje sa dobre odstrihavaju normalnymi vacsimi noznickam.i




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia