Foto: jazavka
Mám veľmi rada karamel a preto som sa rozhodla tieto Vianoce spestriť ruskými orechami, recept som si už dávno našla na niektorej internetovej stránke, Zobraziť celý popisMám veľmi rada karamel a preto som sa rozhodla tieto Vianoce spestriť ruskými orechami, recept som si už dávno našla na niektorej internetovej stránke, raz som ho aj skúšala, keď som mala požičanú panvicu, teraz už mám svoju, tak som sa mohla vyšantiť.
Postup
-
1
Vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom, sódu bikarbónu si rozmiešame s octom, pridáme k vajíčkam s cukrom, potom po troške pridávame roztopené maslo, až sa nám masa spojí pridávame postupne múku.
- 2
Oriešky pečieme v špeciálnej forme, ja som piekla z každej strany po jednej minúte. Formu som nevymazávala ničím, oriešky vypadávali aj tak samé.
- 3
Uvaríme si Salko (alebo kúpime hotové karamelové - ja som ho ešte neskúšala), vychladené vyšľaháme s jedným maslom. Ja som plnila s touto karamelovou plnkou a do orieška som ešte pridávala jeden lieskový orech. Lepšie sú keď postoja v chlade. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.ruskespeciality.cz/clanky/novinky.html...
A tu na vareche si zadaj do vyhľadávača "ruské orechy",je tu asi osem receptov,pozri.
Kazdopadne som robil radsej z viac cesta nech su orechy pekne vidiet a velmi sa mi osvedcilo nakoniec zobrat upecene orechy a pekne kraje obrusit na klasickom struhadle tak aby zostali len pekne oble skrupinky. Je to sice pracne ale orechy sa nelamu pri obrusovani lebo su tvrde po upeceni a hlavne clovek je s vysledkom po naplneni nadmieru spokojny ako krasne vyzeraju. Nenasiel som iny sposob ako sa zbavit precnievajucich bokov po upeceni.
Na plnenie sa mi osvedcilo dat plnku do cukrarskeho vrecka na chvilu dat zachladit a potom plnit pomocou vrecka ked je plnka tuhsia. Kazdopadne z uvedeneho receptu sa mi nepodarilo naplnit vsetky tak som pouzil na cca 10-15 kusov nutelu.
Velmi pekne dakujem autorke za recept. :)