Foto: dedika
Túto cesnačku som si vymyslela v jeden studený októbrový večer, keď som nevedela čo si dať rýchlo pod zub. Príprava je rýchla a hlavne Zobraziť celý popisTúto cesnačku som si vymyslela v jeden studený októbrový večer, keď som nevedela čo si dať rýchlo pod zub. Príprava je rýchla a hlavne polievočka je veľmi chutná.
tepelná úprava
Postup
-
1
Najkrájame si zemiaky na malé kocky a dáme variť do vody. Množstvo si určí každý podľa toho koľko polievočky sa chystá uvariť. Sušené hríbiky si dáme do teplej vody odmočiť ja to tak vždy robievam. Vodu v ktorej sa nám varia zemiačiky si po chvíli osolíme, ovegetíme, pridáme mleté čierne korenie a polievkové korenie, ale to nemusí byť keď práve nemáme. Varime kým su zemiačiky polomäkké.
- 2
Potom pridáme hríbiky bez tej vody v ktorej boli namočené a varíme kým nám zemiačiky úplne nezmeknú. Zatial si opražíme na kocočky nakrájany chlebík, alebo iné pečivo. Opekáme na oleji v panvici. Stačí máličko oleja.
- 3
Tesne pred koncom pridáme troška krupice tá polievočku málinko zhustí, ale iba jemnúčko a pretlačený alebo nastrúhaný cesnak. Každý si množstvo určuje podľa vlastnej chuti. Pridáme štipku kyseliny citrónovej, tá dá polievočke jemne kyslastú chuť, no zároveň si plne zachová tú vlastnú. Na záver pridáme majorán a petržlenovú vňať. Necháme trošičku prevariť a možeme papať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu