Moja cesnačka

dedika - fotkadedika, 24. októbra 2012
Moja cesnačka
Foto: dedika

Túto cesnačku som si vymyslela v jeden studený októbrový večer, keď som nevedela čo si dať rýchlo pod zub. Príprava je rýchla a hlavne Zobraziť celý popisTúto cesnačku som si vymyslela v jeden studený októbrový večer, keď som nevedela čo si dať rýchlo pod zub. Príprava je rýchla a hlavne polievočka je veľmi chutná.

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa seba




Postup

  1. 1

    Najkrájame si zemiaky na malé kocky a dáme variť do vody. Množstvo si určí každý podľa toho koľko polievočky sa chystá uvariť. Sušené hríbiky si dáme do teplej vody odmočiť ja to tak vždy robievam. Vodu v ktorej sa nám varia zemiačiky si po chvíli osolíme, ovegetíme, pridáme mleté čierne korenie a polievkové korenie, ale to nemusí byť keď práve nemáme. Varime kým su zemiačiky polomäkké.

  2. 2

    Potom pridáme hríbiky bez tej vody v ktorej boli namočené a varíme kým nám zemiačiky úplne nezmeknú. Zatial si opražíme na kocočky nakrájany chlebík, alebo iné pečivo. Opekáme na oleji v panvici. Stačí máličko oleja.

  3. 3

    Tesne pred koncom pridáme troška krupice tá polievočku málinko zhustí, ale iba jemnúčko a pretlačený alebo nastrúhaný cesnak. Každý si množstvo určuje podľa vlastnej chuti. Pridáme štipku kyseliny citrónovej, tá dá polievočke jemne kyslastú chuť, no zároveň si plne zachová tú vlastnú. Na záver pridáme majorán a petržlenovú vňať. Necháme trošičku prevariť a možeme papať.

Diskusia k receptu

radulienka
Polievočka je výborná, len chutnejší je ten chlebíček na masle osmažený, ale ako kto má rád, cesnak je tam najdôležitejší...
vierutt
Polievočka vyzerá výborne. Ja chlebík robím v hriankovači, potom ho ocesnakujem a pokrájam na kocky, v polievke je vynikajúci - kto má rád výrazne cesnakovú chuť
dedika
Áno chlebík si može každý urobit ako má rád podla seba.
prdelinka
no mne sa minule nechcelo cakat na kysnutie bylinkove osusika,tak som ho upiekla natenko a pokrajala do polievky a bolo to mnam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia