Mletá hovädzinka - nech vyskúša každá gazdinka

andiss - fotkaandiss, 7. augusta 2014
Mletá hovädzinka - nech vyskúša každá gazdinka
Foto: andiss

Receptík mám od jednej známej - Denisky. Po prvom pokuse som sa zamilovala do tohto jedla a poviem vám, z panvice, na ktorej som to robila len tak ubúdalo. Je dobré občas zaradiť aj toto mäsko do jedálnička, radšej si však kupujem 100% mleté hovädzie mäsko ako to, čo je zmiešané s bravčovým. Je to v celku jednoduché, možno vyskúšate a zachutí aj vám.

1-2
porcia
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
hrsť
štipka
1 strúčik
 (môže byť aj klasické)
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji trošku osmahneme cibuľku nakrájanú na kocky. Mäsko ochutíme koreninami, prelisovaným cesnakom, premiešame, aby sa chute spojili a koreniny boli všade. Pridáme k cibuľke, trošku poodelujeme vareškou a necháme dusiť asi 15 minút.

  2. 2

    Keď už mäsko postupne zmäklo a chytilo svoju farbu, pridáme hrášok, podlejeme paradajkovým pyré, ale tak, aby v ňom mäsko neplávalo, avšak bolo šťavnaté. Každý môže podľa svojho gusta ;) Premiešame a necháme dusiť ešte asi 5 minút a vypneme.

    Mletá hovädzinka - nech vyskúša každá gazdinka - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s ryžou, napr. Basmati, ktorú varíme asi 8 minút v osolenej vode. Dáme do cedníka a načechreme vidličkou. Zeleninka je vítaná tiež, mne sa hodili kyslé uhorky. Ochutnať som dala aj našim doma a chutilo. Najmä tatino to " zmastil " jedna radosť :)).

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Vyskúšaj si mäso dať pomlieť u mäsiara alebo si ho pomlieť doma. Tá chuť je neporovnateľná a určite je zdravšie ako to už kúpené mleté a ani nemusíš používať bio produkty či himalájsku soľ.

Pridaj komentár k receptu: