Foto: zdejka
Postup
-
1
Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom. Pridáme múku, olej, mlieko, kypriaci prášok a vymiešame. Nakoniec do cesta pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto môžeme rozdelíme na dve polovice a do jednej primiešame lyžicu kakaa.
- 2
Do olejom vymastených formičiek na minibábovky nalejeme cesto do polovice formičiek, na cesto dáme ovocie a zalejeme opäť cestom. Môžeme striedať svetlé a kakaové cesto alebo upiecť iba svetlé a iba kakaové minibábovky. Pečieme na 200 °C prvých 10 minút, potom teplotu znížime a priebežne sledujeme. Bábovky sú upečené ak je špáradlo po zapichnutí do bábovky suché.
- 3
Poleva: Práškový cukor vymiešame metličkou s citrónovou šťavou na hustú polevu. Môžete však použiť aj rôzne polevy Dr. Oetker (napr. marcipánovú).
- 4
Na vychladnuté bábovky nanesieme polevu a hneď ozdobíme ovocím, aby poleva zaschla spolu s ovocím a to potom nepadalo.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ospravedlňujeme sa za problémy v súvislosti s používaním našej stránky. Náš server je v dôsledku zvýšenej návštevnosti veľmi preťažený. Tento nápor sa u používateľov, teda u Vás, môže prejaviť rôzne - stránka sa vôbec nenačíta, komentár sa nezobrazí, fotografie sa nenahrajú a podobne. Ďakujeme za pochopenie.
okopírovala jsem svůj text z včera:
Žeby přetížené... Nejsem IT, ale čím je přetížené by se dalo odvodit. Nějak to dopadne. Modlím se, aby Varecha vydržela! Klidně bez videí, číst umíme všichni a psaní, čtení nepotřebuje tolik prostoru v síti, ehm Líp to napsat neumím.
Krásné pozdravení, klečíme všichni!!
Omlouvám se, že se ti ventiluji pod receptem, promiň, prosím!