Minibábovky

zdejka - fotkazdejka, 23. marca 2020
Minibábovky
Foto: zdejka

Suroviny

4 ks
300 g
200 g
100 ml
100 ml
1 bal.
1 bal.
1 KL
Citrónová poleva:
z 1 citróna
200 g




Postup

  1. 1

    Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom. Pridáme múku, olej, mlieko, kypriaci prášok a vymiešame. Nakoniec do cesta pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto môžeme rozdelíme na dve polovice a do jednej primiešame lyžicu kakaa.

  2. 2

    Do olejom vymastených formičiek na minibábovky nalejeme cesto do polovice formičiek, na cesto dáme ovocie a zalejeme opäť cestom. Môžeme striedať svetlé a kakaové cesto alebo upiecť iba svetlé a iba kakaové minibábovky. Pečieme na 200 °C prvých 10 minút, potom teplotu znížime a priebežne sledujeme. Bábovky sú upečené ak je špáradlo po zapichnutí do bábovky suché.

  3. 3

    Poleva: Práškový cukor vymiešame metličkou s citrónovou šťavou na hustú polevu. Môžete však použiť aj rôzne polevy Dr. Oetker (napr. marcipánovú).

  4. 4

    Na vychladnuté bábovky nanesieme polevu a hneď ozdobíme ovocím, aby poleva zaschla spolu s ovocím a to potom nepadalo.

Diskusia k receptu

evanaaa
Píšem to sem - pre redakciu - čo sa deje s Varechou, už asi po tretí deň mi riadne nefunguje, je spomalená, alebo mi nevezme komentár, aj túto vetu mi to pridalo až na tretí raz, alebo sa mi ukáže - "Tento web je nedostupný" a mám hľadať chyby, ako zistiť nápravu, ap......aj ma to prestáva baviť.
1x haji
redakcia
@evanaaa (24.3.2020 18:21)
Ospravedlňujeme sa za problémy v súvislosti s používaním našej stránky. Náš server je v dôsledku zvýšenej návštevnosti veľmi preťažený. Tento nápor sa u používateľov, teda u Vás, môže prejaviť rôzne - stránka sa vôbec nenačíta, komentár sa nezobrazí, fotografie sa nenahrajú a podobne. Ďakujeme za pochopenie.
haji
@redakcia (24.3.2020 19:36)
okopírovala jsem svůj text z včera:
Žeby přetížené... Nejsem IT, ale čím je přetížené by se dalo odvodit. Nějak to dopadne. Modlím se, aby Varecha vydržela! Klidně bez videí, číst umíme všichni a psaní, čtení nepotřebuje tolik prostoru v síti, ehm Líp to napsat neumím.
Krásné pozdravení, klečíme všichni!!
haji
@zdejka pěkný recept i foto.
Omlouvám se, že se ti ventiluji pod receptem, promiň, prosím!
zdejka
V pohode, aj mne dnes stranka haprovala, uz to snad bude v poriadku :) @haji (24.3.2020 20:12)

1x haji
dadahippie
Keďže nemám malé formičky, urobila som z celej porcie 1 veľkú bábovku, piekla cca 30 min na 180 °C, potom ešte 20 min na 160 °C. Chuťovo vyvážená, len som dala málo ovocia a je suchšia, nabudúce sa nebudem báť usypať tam toho oveľa viac :D ďakujem za recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia