Bábovka

Minibábovky

Autor receptu: zdejka

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom. Pridáme múku, olej, mlieko, kypriaci prášok a vymiešame. Nakoniec do cesta pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto môžeme rozdelíme na dve polovice a do jednej primiešame lyžicu kakaa.
  2. Do olejom vymastených formičiek na minibábovky nalejeme cesto do polovice formičiek, na cesto dáme ovocie a zalejeme opäť cestom. Môžeme striedať svetlé a kakaové cesto alebo upiecť iba svetlé a iba kakaové minibábovky. Pečieme na 200 °C prvých 10 minút, potom teplotu znížime a priebežne sledujeme. Bábovky sú upečené ak je špáradlo po zapichnutí do bábovky suché.
  3. Poleva: Práškový cukor vymiešame metličkou s citrónovou šťavou na hustú polevu. Môžete však použiť aj rôzne polevy Dr. Oetker (napr. marcipánovú).
  4. Na vychladnuté bábovky nanesieme polevu a hneď ozdobíme ovocím, aby poleva zaschla spolu s ovocím a to potom nepadalo.