Mini burgery

Autor receptu: redakcia

4
porcie
34 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú asi 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť.
  2. Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany približne 3 – 4 minúty (otáčame len raz). Mäso necháme asi 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme.
  3. Žemle rozpolíme, na grile všetky časti opečieme z oboch strán.
  4. Na spodné diely natrieme po jednej lyžičke tatárskej omáčky Hellmann‘s, naaranžujeme šalát, paradajky. Natrieme druhou lyžičkou tatárskej omáčky Hellmann‘ s, položíme mäso, koliesko cibule a priklopíme hornou polovicou žemle.