Minestrone - typická talianska polievka
Autor receptu: semiramis
Príprava je o niečo zložitejšia, ale výsledok určite stojí za to.
6 porcií |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky ingrediencie si nakrájame na menšie kúsky. Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olivový olej. Pridáme pancettu, cibuľu, cesnak a za občasného miešania pražíme 5 minút.
- Vmiešame mrkvu a zeler a dusíme 5 minút, respektíve kým zelenina nezmäkne.
- Scedíe fazuľu, ktorú sme deň vopred namočili do vody a pridáme do hrnca spolu s paradajkami z konzervy aj so šťavou. Necháme zovrieť, zmiernime oheň a varíme 1 hodinu.
- Pridáme zemiaky, vývar zakryjeme a varíme 15 minút. Do polievky vložíme cestoviny, zelenú fazuľku, hrášok a petržlenovú vňať. Varíme ďalších 15 minút alebo kým zelenina nezmäkne. Ochutíme soľou a korením. Podávame v zohriatych tanieroch, posypané čerstvo nastrúhaným parmezánom.