Foto: oco
Ráno som bol v hore a nazbieral som michalky niekto hovorí václavky /asi v Čechách/.Tak som sa rozhodol ich naložiť.Myslel som koľko ,že ich Zobraziť celý popisRáno som bol v hore a nazbieral som michalky niekto hovorí václavky /asi v Čechách/.Tak som sa rozhodol ich naložiť.Myslel som koľko ,že ich mám,keď som nechal len hlavičky, tak mi vyšli ledva 4 fľaštičky.Tak čo asi dám deťom.Takže zajtra hurá do hory znova.
Postup
-
1
Huby očistíme ,nožičky oddelíme ja ich suším a potom meliem a používam ako korenie.Väčšie hlavičky rozrežem na polovice.Ak sú na hlavičkách také rapiny idú dole ostrým noža.
-
2
Umyté hlavičky blanšírujeme 3 minúty vo vriacej vode na 1 liter vody dáme 20g soli.Vyvarenú penu odstránime lyžicou.Huby potom dobre prepláchneme studenou vodou.
- 3
Do umytých 3,5 dl. zaváracích fliaš dám 1 menší bobkový list/alebo polovicu väčšieho/2 zrnká nového a 4 zrnká čierneho korenia/rozhoduje veľkosť zrniek,čerstvo nakrájanú cibuľu a huby.Huby moc netlačím do polovice dám znovu cibuľa.Zalejem ešte teplým nálevom a sterilizujem 30 minút pri 90stupňoch Celzia.
- 4
Niekomu vadí že pri konzumácií sú huby slizké.Mne nie,ale keď neviem ako okolie zareaguje dá sa to riešiť tak že pripravíme na huby nový nálev.Huby predtým opláchneme vodou.Nakladám ich aj s cesnakom,alebo feferónkou,alebo baraními rohmi aby boli pikantnejšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu