Mexická syrová hrianka
Autor receptu: redakcia
Postup- Šalotku olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Umyjeme čili papričky a najemno ich nasekáme.
- Všetko podusíme v rozpálenom olivovom oleji. Pridáme prepasírované rajčiny, zmes dobre premiešame, zakryjeme a varíme pri miernej teplote asi 10 minút.
- Ochutíme soľou a korením. Medzitým zbavíme celozrnné hrianky kôrky. Odkôstkujeme olivy a nakrájame ich na kúsky.
- Olivy a strúhaný syr nasypeme na 4 plátky hrianok a zakryjeme ich ďalšími 4 plátkami.
- Okraje hrianky namočíme vo vode a stlačíme ich. Vajcia zmiešame s mliekom, trochou soli a nastrúhaným muškátovým orechom.
- Plnené hrianky z oboch strán namočíme do vaječnej zmesi a potom do múky. Hrianky usmažíme v rozpálenom oleji do zlatista.
- Diagonálne ich rozpolíme a podávame s čili omáčkou.
|