Mexická syrová hrianka

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Šalotku olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Umyjeme čili papričky a najemno ich nasekáme.
  2. Všetko podusíme v rozpálenom olivovom oleji. Pridáme prepasírované rajčiny, zmes dobre premiešame, zakryjeme a varíme pri miernej teplote asi 10 minút.
  3. Ochutíme soľou a korením. Medzitým zbavíme celozrnné hrianky kôrky. Odkôstkujeme olivy a nakrájame ich na kúsky.
  4. Olivy a strúhaný syr nasypeme na 4 plátky hrianok a zakryjeme ich ďalšími 4 plátkami.
  5. Okraje hrianky namočíme vo vode a stlačíme ich. Vajcia zmiešame s mliekom, trochou soli a nastrúhaným muškátovým orechom.
  6. Plnené hrianky z oboch strán namočíme do vaječnej zmesi a potom do múky. Hrianky usmažíme v rozpálenom oleji do zlatista.
  7. Diagonálne ich rozpolíme a podávame s čili omáčkou.