Mexická fazuľa

Autor receptu: darya

Vzniklo z nedeľnej nudy :o)

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na olivový olej na panvici dáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a klobásu (môžeme aj bez klobásy) spolu s nakrájanými strúčikmi cesnaku a posekanou feferónkou.
  2. Keď bude cibuľa priesvitná, na panvicu dáme na kocky pokrájanú mrkvu, pokvapkáme sójovou omáčkou a opekáme, kým mrkva nepustí šťavu a mierne nezmäkne.
  3. Teraz pridáme na kocôčky pokrájanú červenú papriku a z ľahka opečieme. Pridáme koreniny a zamiešame.
  4. Zalejeme pol litrom rajčinovej šťavy a necháme prevrieť. Ak sa nám zmes zdá hustá, môžeme pridať 2-3 stredné žufanky vývaru.
  5. Necháme zovrieť a podusíme asi 10-15 minút, aby všetky zeleniny zmäkli, ale nie rozvarili.
  6. Neskôr pridáme uvarenú fazuľu spolu s konzervovanou kukuricou (je možné, že fazuľa s kukuricou zmes viac zahustia, tu odporúčame pridať celý zvyšok vývaru), znovu necháme prevrieť, aby sa vyrovnali teploty. Podusíme 5 minút a môžeme podávať. Dobrú chuť!