Mexická fazuľa
Autor receptu: darya
Vzniklo z nedeľnej nudy :o)
10 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivový olej na panvici dáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a klobásu (môžeme aj bez klobásy) spolu s nakrájanými strúčikmi cesnaku a posekanou feferónkou.
- Keď bude cibuľa priesvitná, na panvicu dáme na kocky pokrájanú mrkvu, pokvapkáme sójovou omáčkou a opekáme, kým mrkva nepustí šťavu a mierne nezmäkne.
- Teraz pridáme na kocôčky pokrájanú červenú papriku a z ľahka opečieme. Pridáme koreniny a zamiešame.
- Zalejeme pol litrom rajčinovej šťavy a necháme prevrieť. Ak sa nám zmes zdá hustá, môžeme pridať 2-3 stredné žufanky vývaru.
- Necháme zovrieť a podusíme asi 10-15 minút, aby všetky zeleniny zmäkli, ale nie rozvarili.
- Neskôr pridáme uvarenú fazuľu spolu s konzervovanou kukuricou (je možné, že fazuľa s kukuricou zmes viac zahustia, tu odporúčame pridať celý zvyšok vývaru), znovu necháme prevrieť, aby sa vyrovnali teploty. Podusíme 5 minút a môžeme podávať. Dobrú chuť!