Mega osie hniezdo so škoricou a s hrozienkami
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 165 °C |
Postup- Mlieko mierne zohrejeme, pridáme trochu cukru, droždie
a pripravíme kvások. Do veľkej misy dáme múku,
žĺtky, bielok, zvyšný cukor, roztopené maslo, vanilkový cukor,
štipku soli, citrónovú kôru a nakoniec hotový kvások.
Vypracujeme trochu redšie hladké cesto. Necháme
nakysnúť.
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto, pokvapkáme
ho maslom, posypeme cukrom, škoricou a hrozienkami.
Zamotáme ako roládu a ako slimáčika vložíme do tortovej
formy. Potrieme vajíčkom a pečieme
pri teplote 165 °C asi 60 minút.
- Medzitým vymiešame zo
šťavy z 1/2 citróna a zo 4 lyžíc
práškového cukru hladkú masu
– kým sa cukor riadne neroztopí.
Po upečení hniezdo potrieme
a necháme vychladnúť.
|