Slané muffiny

Medvedie muffiny

Autor receptu: remy

Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a to je veru škoda vyhadzovať. V chladničke sa našla chutná slaninka, syr i kukurica, tak si potykala s medvedím cesnakom.

10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na masle si osmahneme na kocky nakrájané pečivo. Ja som použil rohlíky aj chlebík. Slaninku si trošku opečieme do chrumkava. Chuť zvýrazní kúsok chili papričky.
  2. K slaninke pridáme na kocky nakrájaný medvedí cesnak, chvíľku ho podusíme. Kto má chuť na čerstvý, pridá ho neskôr. Mne sa osvedčilo chvíľku ho podusiť, chutí mi tak viac.
  3. Pridáme na kocky nakrájaný syr a kukuricu. Dochutíme soľou, čiernym korením, majoránkou, prípadne korením podľa chuti.
  4. Vajcia rozšľaháme so smotanou, pridáme k ostatným surovinám. Všetko jemne zmiešame a naplníme do zapekacích misiek, ktoré vymastíme a vysypeme strúhankou. Namiesto misiek môžeme použiť aj keramické šálky. Kyslú smotanu môžeme nahradiť mliekom alebo šlahačkou. Pridávajte len malé množstvo, aby hmota nebola príliž rozmočená.
  5. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Môžeme posypať čerstvým medvedím cesnakom, petržlenovou vňaťkou, alebo strúhaným syrom. Každý podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť!