Medvedia polievka
Autor receptu: jabath
Výborná sezónna polievka, dobrá za tepla aj za studena.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Olej s maslom chvíľku popražíme, pridáme nakrájaný pór a mladú cibuľku aj s vňaťou a orestujeme. Ak nemáme pór, použijeme klasickú cibuľu.
- Zalejeme vývarom - ja som použila vývar z klasickej mäsovo-zeleninovej polievky. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky a cca 15 minút povaríme (kým nezmäknú).
- Pokým sa zemiaky varia, nasekáme si lístky medvedieho cesnaku. Pridáme do hrnca a necháme chvíľku prevrieť. Ponorným mixérom všetko spolu vymixujeme. Nastúhame kúsok muškátového orieška. Prilejeme smotanu na varenie, rozpučený strúčik cesnaku, necháme zovrieť a hotovo.
Môže sa podávať s opraženými kockami bieleho pečiva.
- Alternatíva k smotane na varenie je šľahačková smotana (kalorickejšia verzia) alebo pochúťková s mliekom (pred primiešaním ju prehrejeme niekoľkými lyžicami horúcej polievky, aby sa nám nezrazila).