Medovníky s mandľami a so slivkovým lekvárom
Foto: tatranka
Tento recept som získala na stránke o varení len teraz v predvianočnom čase. Recept sa mi po prečítaní zapáčil a hneď som ho aj Zobraziť celý popisTento recept som získala na stránke o varení len teraz v predvianočnom čase. Recept sa mi po prečítaní zapáčil a hneď som ho aj vyskúšala. Pretože recept je chutný, perníčky mäkké, netreba na výsledok dlho čakať, rozhodla som sa ponúknuť vám tento recept. Práca s ingredienciami je jednoduchá, tak recept som len popísala. Určite sa vám zapáči tiež. Malé vylepšenia som urobila podľa seba.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 kg |
|
250 g (stolové) |
|
6 PL (tekutý) |
|
6 ks |
|
2 KL |
|
1 bal. |
|
1 KL |
|
2 PL (tmavé) |
|
380 g |
|
1 bal. (hustý) |
|
olúpané |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme med.
- 2
Do preosiatej múky pridáme preosiate kakao, škoricu, jedlú sódu, pernikové korenie. Túto sypkú zmes dáme do hromady spolu s našľahanými vajíčkami, s cukrom a medom. Premiešame a pridáme maslo. Spolu na lopári spracujeme.
- 3
Cesto z misy vyklopíme na pomúčený lopár a dobre spracujeme. Cesto je trochu lepivé, no nebojte sa ho trochu podsypávať hladkou múkou. S tým sa počíta. Takto spracované cesto vložte do mikroténového sáčku a uložte do chladu na 24 hodín.
- 4
Po tejto dobe cesto na lopári vyváľame asi na hrúbku 4-5 milimetrov a vykrajujeme okrúhlou formičkou kolieska. Do stredu cesta som vtlačila dnom malého štamperlíka priehlbinku. Do nej som uložila malou lyžičkou slivkový lekvár. Naň som ozdobne poukladala mandle. Môžete dať aj vlašský orech.
- 5
Piekla som 10-12 minút na 170 °C. Po upečení som koláčiky potrela dobre rozšľahaným vajíčkom. Keďže mi na nich ešte niečo chýbalo, vystrihla som si zo servítky kolieska, ktorými som prikryla stred koláčikov, kde som nechcela mať posypaný cukor, aby stred s mandľami vynikol. Z výsledkom som bola veľmi spokojná.
Tiež s mandľami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Presne tak ma dostali ako aj teba.Kombinácia medového cesta ,madlí a slivkového lekváru,je veľmi chutná.A ten výmysel s tým vystrihnutým kolieskom a poprášeným cukrom,sa mi celkom vydaril.Ďakujem .
Ďakujem,ano s výsledkom som bola veľmi spokojná.Ďakujem.
Áno ďakujem.Aspoň trošičku iný vzhľad a celkom zaujímavé.Ako z perníkovej chalúpky.
Ďakujem ti za uznanie.Teší ma to.
Ďakujem.
Veru schovaj !Budu ta velmi lakat.
Som rada ze sa ti pacia a ze kolaciky oslovili.
Ved su na to,aby da pojedli a ze nezostanu,za to rucim !
Dakujem urcite budu chutit.
Ja asi este upeciem pol davky,len hrubsie ,tak ako Havino - Tanicka.
Ja asi este upeciem pol davky,len hrubsie ,tak ako Havino - Tanicka.
Robila som 3/4 davky. Cesto sa mi velmi lepilo a tak som si ho vyvalkala medzi potravinovou foliou ( to je taky moj zlepsovak :-)) )..
Dakujem za recept, su vyborne
Mas ich naozaj velmi pekne a lakave.Su naozaj hned makucke.
A všetky ženičky, ktoré ste tu uverejnili svoje perníčky - chválim. Ste šikovné, šikovnice - tak v zdraví takto pokračujte aj v novom roku.