Medovníkové slimáky so zemiakovým kysnutým cestom (fotorecept)
	        Autor receptu: danculka
	         
	        
	        Medovníkové cesto je podľa receptu na tomto linku.vhttp://varecha.pravda.sk/recepty/hodove-medovniky-fotorecept/20776-recept.html a zemiaková uvediem vrecepte...
| 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Nakoľko mi zostalo v chladničke cesto z medovníkov,tak som rozmýšlala ,ako z neho urobiť niečo ku kakau alebo ku bielej káve a napadlo ma toto,dajú sa s tým vybaviť aj raňajky.       Múky obe,soľ,cukor,/cukor  necháme len trošku do kvásku,/zmiešame a z mlieka cukru a droždia urobíme kvások,keď podkysne tak ho vlejeme do múky a pridáme zemiaky nadrobno nastrúhané , tuk vlažný a vajíčko a vymiesime cesto,cesto nenechávame kysnúť pracujeme ihneď,obe cestá  si rozvaľkáme a na spodok dáme zemiakové a na vrch medovníkové a stočíme roládu ,vlastne z tejto dávky urobíme dve rolády....
 - asi takto,keď budete robiť rolády tenšie ,tak koláčiky budú menšie a bude ich viac...
 - nakrájame asi na 1, 1/2cm...
 - uložíme na plech a potrieme vajíčkom a upečieme ,pri 200st do ružova...
 -  a medovníkovo-zemiakový slimák je na svete,Dobrú chuť!