Medovníky

Medovníčky so sušeným ovocím

Autor receptu: anad

Recept na tieto medovníky mám z nejakého staršieho časopisu. Podobné som tu nenašla a keďže sú fakt super a vďaka sušenému ovociu nestvrdnú, podelím sa s ostatnými.* Tento rok som do nich pridala sušené marhule, datle a zaujímavý sušený physalis. Nie sú presladené ako by sa mohlo zdať.

50
porcií
30 minút
príprava
6-7 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušené ovocie pomelieme, pridáme med a premiešame. Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme zomleté ovocie s medom, rozpustené maslo a premiešame.
  2. Potom prisypeme zmes preosiatej múky, sódy bikarbóny, perníkového korenia a zamiesime cesto. Cesto v mikroténovom vrecku odložíme do chladničky do druhého dňa.
  3. Odležané cesto na doske ho rozvaľkáme na hrúbku cca 4-5 mm a povykrajujeme rôzne tvary, môžeme ozdobiť kúskami orechov. Medovníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 200 °C približne 6-7 minút.
  4. Ešte horúce upečené medovníky potrieme rozšľahaným vajcom.