Medovníky
Medovníčky so sušeným ovocím
Autor receptu: anad
Recept na tieto medovníky mám z nejakého staršieho časopisu.
Podobné som tu nenašla a keďže sú fakt super a vďaka sušenému
ovociu nestvrdnú, podelím sa s ostatnými.* Tento rok som do nich
pridala sušené marhule, datle a
zaujímavý sušený physalis. Nie sú
presladené ako by sa mohlo zdať.
50 porcií |
30 minút príprava |
6-7 minút na 200 °C |
Postup
- Sušené ovocie pomelieme, pridáme med a premiešame. Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme zomleté ovocie s medom, rozpustené maslo a premiešame.
- Potom prisypeme zmes preosiatej múky, sódy bikarbóny, perníkového korenia a zamiesime cesto. Cesto v mikroténovom vrecku odložíme do chladničky do druhého dňa.
- Odležané cesto na doske ho rozvaľkáme na hrúbku cca 4-5 mm a povykrajujeme rôzne tvary, môžeme ozdobiť kúskami orechov. Medovníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 200 °C približne 6-7 minút.
- Ešte horúce upečené medovníky potrieme rozšľahaným vajcom.