Krémový zákusok
Krémový zákusok

Medové rezy s piškótami fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. júna 2020
Medové rezy s piškótami (fotorecept)
Foto: olinecka

Výborné rezy vhodné na oslavy, svadby, na každú príležitosť.

60 minút
príprava
7-8 minút
na 190  °C

Suroviny

Cesto medové:
300 g
100 g
1 ČL
1+1 ks
50 g zmäknuté (alebo Palmarin)
1 PL
Krém:
700 ml
4-5 PL
2 bal.
100 ml (nemusí byť)
200 g
Dokončenie:
250 ml (33 %)
1 bal.
podľa potreby
na posypanie




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku pridáme cukor, zmäknuté maslo pokrájané na menšie kúsky a zbytok surovín.

    Medové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rukou vypracujeme hladké cesto.

    Medové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na dve časti. Každú rozvaľkáme, preložíme na dobre vymastený a múkou vysypaný plech 35x26 cm. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 7-8 minút do zlatista, viď foto. Cesto sledujeme, aby nezhorelo.

    Medové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny na krém.

    Medové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V mlieku s cukrom uvaríme vanilkový puding podľa návodu na obale a za horúca zľahka vmiešame vaječný koňak a maslo pokrájané na menšie kúsky.

    Medové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mixérom vyšľaháme, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme trocha vychladnúť.

    Medové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krém, trocha vychladnutý nie horúci, rovnomerne rozotrieme na jeden upečený medový plát, uhladíme. Na krém poukladáme okrúhle piškóty plochou stranou nahor.

    Medové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Smotanu vyšľaháme so Smetafixom do tuha a šľahačku nanesieme na piškóty. Položíme druhý medový korpus, zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Medové rezy s piškótami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia