Krémový zákusok

Medové rezy s piškótami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborné rezy vhodné na oslavy, svadby, na každú príležitosť.

60 minút
príprava
7-8 minút
na 190  °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy preosejeme múku pridáme cukor, zmäknuté maslo pokrájané na menšie kúsky a zbytok surovín.
  2. Rukou vypracujeme hladké cesto.
  3. Cesto rozdelíme na dve časti. Každú rozvaľkáme, preložíme na dobre vymastený a múkou vysypaný plech 35x26 cm. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 7-8 minút do zlatista, viď foto. Cesto sledujeme, aby nezhorelo.
  4. Suroviny na krém.
  5. V mlieku s cukrom uvaríme vanilkový puding podľa návodu na obale a za horúca zľahka vmiešame vaječný koňak a maslo pokrájané na menšie kúsky.
  6. Mixérom vyšľaháme, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme trocha vychladnúť.
  7. Krém, trocha vychladnutý nie horúci, rovnomerne rozotrieme na jeden upečený medový plát, uhladíme. Na krém poukladáme okrúhle piškóty plochou stranou nahor.
  8. Smotanu vyšľaháme so Smetafixom do tuha a šľahačku nanesieme na piškóty. Položíme druhý medový korpus, zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.