Krémový zákusok
Medové rezy s piškótami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborné rezy vhodné na oslavy, svadby, na každú príležitosť.
60 minút príprava |
7-8 minút na 190 °C |
Postup
- Do misy preosejeme múku pridáme cukor, zmäknuté maslo pokrájané na menšie kúsky a zbytok surovín.
- Rukou vypracujeme hladké cesto.
- Cesto rozdelíme na dve časti. Každú rozvaľkáme, preložíme na dobre vymastený a múkou vysypaný plech 35x26 cm. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 7-8 minút do zlatista, viď foto. Cesto sledujeme, aby nezhorelo.
- Suroviny na krém.
- V mlieku s cukrom uvaríme vanilkový puding podľa návodu na obale a za horúca zľahka vmiešame vaječný koňak a maslo pokrájané na menšie kúsky.
- Mixérom vyšľaháme, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme trocha vychladnúť.
- Krém, trocha vychladnutý nie horúci, rovnomerne rozotrieme na jeden upečený medový plát, uhladíme. Na krém poukladáme okrúhle piškóty plochou stranou nahor.
- Smotanu vyšľaháme so Smetafixom do tuha a šľahačku nanesieme na piškóty. Položíme druhý medový korpus, zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.