Medové rezy s kokosovou plnkou fotorecept
Foto: Olinecka
Medové koláče pečiem veľmi rada na rôzne spôsoby a tu je jeden z nich.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Medové cesto: | |
500 g |
|
150 g |
|
5-6 PL |
|
2 PL |
|
70 g |
|
1 kopcovitá PL |
|
1 ks |
|
1 väčšia ČL |
|
Krém: | |
150 g jemný |
|
0,2 dcl |
|
4-5 PL |
|
2 bal. |
|
1 l |
|
150 g (alebo Hera) |
|
Dokončenie: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
(na potretie korpusu) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto, ktoré je mäkké už po upečení.
-
2
Do misy dáme všetky suché ingrediencie, pridáme vajíčko, kyslú smotanu, mlieko, med a zmäknuté maslo nakrájané na menšie kúsky.
-
3
Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na pomúčenú pracovnú dosku. Cesto rozdelíme na dve časti.
-
4
Každý kus cesta rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 30x40 cm. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pláty pečieme 8-10 minút do zlatista.
-
5
Suroviny na plnku.
-
6
Mlieko dáme do hrnca, pridáme cukor, necháme zovrieť a do vriaceho pridáme kokos. Dobre premiešame a necháme vychladnúť. Do väčšej misy nalejeme 1 liter mlieka, mixérom vymiešame podľa návodu Zlatý klas bez varenia. Do pudingu vmiešame maslo. Spojíme s kokosovou plnkou.
-
7
Jeden medový korpus potrieme zľahka marhuľovým lekvárom.
-
8
Pripravíme sirup, piškóty.
-
9
Polovicu krému natrieme na medový korpus, poukladáme piškóty (oblou stranou dole), ktoré namáčame do sirupu.
-
10
Natrieme zbytok krému, položíme druhý medový plát. Dáme do chladničky stuhnúť. Pokrájame na kocky - rezy podľa seba. Vrch pofŕkame čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Určite bude manžel, spokojný.Dakujem za komentik pozdravujem.
Ďakujem , že sa recept páči.
Keď sú u vás medové koláčiky obľúbené tak tento nesklame.Dakujem.
Len ho vyskúšaj , nesklame.
Veru dobrota , veľká.Pozdravujem
No to už nie je, aktuálne.
Ďakujem za pochvalu, pozdravujem.
Milá Olinecka, ja vidím na obrazku č.2 vajcia 3 ks a v recepte na cesto je 1 ks. Ako je správne?
Recept sa mi páči, ukladám do KK.
Džúsom
Tak mi napadlo... a čo tak šťava z pomarančov?
Medové pláty nejen vypadají, ale jsou "hand in" - ruční práce, o recept i postup je možné se opřít - výsledek bude stejný nebo podobný. I cvik a zkušenosti s podobným těstem dělají svoje, o tom žádná. @Olinecka pěkný recept a detailní postup, díky za tvou pečlivost!