Medové rezy s banánom fotorecept
Foto: ancicka
Korpus s medovou chuťou. Chuťou pripomína medovník, len je vzdušnejší.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
štipka |
|
170 g |
|
5 PL |
|
1,5 ČL |
|
trocha |
|
2 ČL |
|
2-3 ks |
|
Plnka: | |
1 bal sladené |
|
2 ks |
|
250 g |
|
podľa chuti |
|
1/2 štamprlíka (vlažná) |
|
|
Postup
-
1
1. Do misky dám sódu. 2. Zhasím ju citrónovou šťavou, alebo trochou octu tak, aby sa sóda spenila. 3. Pridám med.
-
2
Med zahrejem na ohni. Med skypí a miešam, aby skaramelizoval, ale dávam pozor, aby moc nezhnedol, bol by horký. Odstavíme z ohňa.
-
3
Bielky vyšľahať do tuha, pridať postupne žĺtky, cukor,múku a zľahka zamiešať.
-
4
Do toho pridať karamel.
-
5
Cesto vyliať na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme.
-
6
Do misky vhodnej na paru, si vylejem 1 Salko, pridám 2 žĺtky a za 1/2 štamprlíka vody. Rozšľahám a nad parou šľahám kým nezhustne, t.j asi 10-12 min, podobne ako keď sa vajcia šľahajú. Keď sa metlička zdvihne, tak hmota musí na povrchu písať. Odstavím a za občasného premiešania nechám vychladnúť.
-
7
Do vychladeného pridám preosiate kakako.
-
8
Korpus rozrezať na poly a natrieť polovicu plnky.
-
9
Na to poukladať kolieska banánu
-
10
a na banány natrieť zbytok plnky.
-
11
Zakryť druhou polovicou korpusu a vrch poliať čokoládovou polevou. Nechať stuhnúť a pokrájať na rezy.
musí to byť mňamka - určite vyskúšam.
nie neroztopené,maslo sa zvlášť vyšľahá a prida do vychladeného krému.