Pečené bravčové rebierka

Medové rebierka s domácimi zemiakovými čipsami

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame kečup, nastrúhaný cesnak, med, mleté čierne korenie a olej. Rebierka osolíme a pomocou štetca natrieme marinádou z oboch strán. Rebierka dáme do pekáča a necháme marinovať 2 hodiny, alebo aj celú noc.
  2. Pred pečením prikryjeme alobalom, pečieme pri 160 °C približne 1,5 hodiny a potom bez alobalu 30 minút na 200 °C.
  3. Čipsy: Zemiaky umyjeme, nakrájame na 2 mm hrubé plátky a dáme do studenej vody na 30 minút, aby sa škrob vymočil. Potom scedíme, zemiaky osušíme pomocou čistej utierky a fritujeme v horúcom oleji. Podľa chuti osolíme.