Pečené bravčové rebierka
Medové rebierka s domácimi zemiakovými čipsami
Autor receptu: redakcia
Postup- V miske zmiešame kečup, nastrúhaný cesnak,
med, mleté čierne korenie a olej. Rebierka osolíme a pomocou
štetca natrieme marinádou z oboch strán. Rebierka dáme do pekáča
a necháme marinovať 2 hodiny,
alebo aj celú noc.
- Pred pečením prikryjeme alobalom, pečieme pri 160 °C približne 1,5 hodiny a potom bez alobalu 30 minút na 200 °C.
- Čipsy: Zemiaky umyjeme, nakrájame na 2 mm hrubé plátky a dáme
do studenej vody na 30 minút,
aby sa škrob vymočil. Potom scedíme,
zemiaky osušíme pomocou čistej
utierky a fritujeme v horúcom oleji.
Podľa chuti osolíme.
|