Medové muffiny

Medové muffiny s tvarohovým krémom

Autor receptu: redakcia

12 ks
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Po jednom zašľaháme vajcia a pridáme štipku soli. Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva. Suchú zmes postupne primiešame k maslovej pene. Primiešame med, nasekanú čokoládu, mleté lieskovce a mandľové lupienky.
  2. Plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami a každý naplníme cestom do 2/3. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 35 minút.
  3. Krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť. Maslo vymiešame s medom a vanilkovým cukrom na nadýchanú penu. Do maslovej hmoty po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Nakoniec zľahka primiešame jemný tvaroh, aby krém získal hladkú konzistenciu.
  4. Krém vložíme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou a necháme asi hodinu chladiť v chladničke.
  5. Vychladnuté mafiny ozdobíme krémom a hneď podávame.