Medové muffiny
Medové muffiny s tvarohovým krémom
Autor receptu: redakcia
|
12 ks porcií |
20 minút príprava |
35 minút na 160 °C |
Postup- Cesto: Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Po jednom zašľaháme vajcia a pridáme štipku soli. Múku preosejeme spolu
s práškom do pečiva. Suchú zmes postupne primiešame
k maslovej pene. Primiešame med, nasekanú čokoládu, mleté lieskovce a mandľové lupienky.
- Plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami
a každý naplníme cestom do 2/3. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 35 minút.
- Krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť. Maslo vymiešame s medom
a vanilkovým cukrom na nadýchanú penu. Do maslovej hmoty po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Nakoniec zľahka primiešame jemný tvaroh, aby krém získal hladkú konzistenciu.
- Krém vložíme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou a necháme asi hodinu chladiť v chladničke.
- Vychladnuté mafiny ozdobíme krémom a hneď podávame.
|