Pečené kuracie krídelká
Pečené kuracie krídelká

Medové kuracie krídelká so zemiakovými čipsami

Marek Bielčik
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 16. júla 2021
Medové kuracie krídelká so zemiakovými čipsami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií

Suroviny

2,5 kg
100 g
400 g (hotová)
100 g
100 ml
1 kg
podľa potreby
500 g (mladé klasy)
100 g
Dresing:
200 g
300 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krídelká umyjeme, očistíme a prekrojíme na polovičky. Marinujeme asi 3 hodiny v zmesi medu, BBQ omáčky, pivnej melasy, soli a korenia. Potom aj s marinádou pečieme asi 1,5 hodiny pri 170 stupňoch. Po upečení vyberieme z marinády a vyprážame 2 minúty v slnečnicovom oleji dozlatista.

  2. 2

    Zemiaky umyjeme a osušíme. Nastrúhame na tenké čipsy a vyprážame vo fritéze pri 180 stupňoch asi 6 minút. Počas vyprážania miešame.

  3. 3

    Mladé kukuričné klasy potrieme maslom a osolíme. Grilujeme z každej strany 3 minúty.

  4. 4

    Dresing: Nivu nahrubo nastrúhame, pridáme majonézu, nadrobno nasekané kapary a soľ a korenie podľa chuti. Premiešame a podávame spolu s kukuricou a zemiakovými čipsami ku krídelkám.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Vyprážané

Diskusia k receptu