Mäsová pizza
Meatzza - mäsová pizza (fotorecept)
Autor receptu: siuuu
Pomerne rýchle a chutné jedlo, najmä pre „mäsožrútov“. Inšpiráciu som našla na stránke o nízkosacharidovom stravovaní.* Recept som upravila podľa aktuálnych možností chladničky a špajze.
3-4 porcie |
15 minút príprava |
17 + 8 minút na 220 °C |
Postup
- V mise zmiešame mleté mäso, strúhaný parmezán (použila som syr Grana Padano), vajce, prelisovaný cesnak a koreniny (oregano, Gyros, soľ, korenie). Zmes dobre premiešame (najlepšie to ide rukami). Zmes dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a pomocou spodnej strany lyžice, ktorú si namáčame do studenej vody, mäsovú zmes roztlačíme do tvaru pizze - snažíme sa o čo najtenšiu vrstvu (cca 1 cm). S mäsom sa dobre pracuje. Pri veľkosti mäsovej placky počítajte s tým, že pečením sa mäso zmenší cca o 3-4 cm.
- Takto pripravené mäso vložíme do rúry zohriatej na 220 °C a pečieme 17 - 20 minút. Mäso vyberieme, rúru nevypíname. Šťavu, ktorú mäso pri pečení pustilo som pred natieraním paradajkovej omáčky zliala.
- Na predpečené mäso natrieme paradajkový základ a takto pripravený základ obložíme podľa chuti. Ja som použila pokrájané cherry paradajky, čerstvú kapiu, čierne a zelené olivy, šalotku, nadrobno pokrájanú polosuchú salámu, strúhanú mozzarellu a sušenú zmes byliniek, paradajok a olív, ktorú som nedávno objavila v obchode a musím povedať, že vonia naozaj nádherne po olivách a paradajkách.
- Obloženú "pizzu" vložíme späť do rúry a dopečieme 8 - 10 minút pri rovnakej teplote (220 °C). Podávame teplé. Je to naozaj chuťovo výborné jedlo - len sa po ňom zaprášilo. Uvedené množstvo vystačí zhruba na 2 veľké, 3 stredné alebo 4 menšie porcie.