Mäsové koláče

Mäsové mešce (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tento recept mi prišiel pred rokmi zaujímavý tým, že je to "niečo iné".* Našla som ho vtedy v nejakom časopise a u mňa zabodoval. Príprava nenáročná a vcelku rýchla. Výsledok chutný a pekný :)

4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. K mletému mäsu pridáme múku, 1 vajce, majorán, zázvor, korenie a soľ. Dobre premiešame.
  2. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm (môžeme kúpiť aj už vyvaľkané cesto) a rozrežeme na 4 časti.
  3. Na každý diel cesta dáme štvrtinu mäsovej zmesi.
  4. Na mäso uložíme polovicu natvrdo uvareného vajíčka a jemne pritlačíme, len aby vajce sedelo na mäse.
  5. Cesto zabalíme do tvaru mešca. Uložíme na plech na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  6. Pečieme na 180 °C dozlata.
  7. Podávame so zeleninovým šalátom.