Mäsové koláče
Mäsové mešce (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tento recept mi prišiel pred rokmi zaujímavý tým, že je to "niečo iné".* Našla som ho vtedy v nejakom časopise a u mňa zabodoval. Príprava nenáročná a vcelku rýchla. Výsledok chutný a pekný :)
|
4 porcie |
35 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- K mletému mäsu pridáme múku, 1 vajce, majorán, zázvor, korenie a soľ. Dobre premiešame.
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm (môžeme kúpiť aj už vyvaľkané cesto) a rozrežeme na 4 časti.
- Na každý diel cesta dáme štvrtinu mäsovej zmesi.
- Na mäso uložíme polovicu natvrdo uvareného vajíčka a jemne pritlačíme, len aby vajce sedelo na mäse.
- Cesto zabalíme do tvaru mešca. Uložíme na plech na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Pečieme na 180 °C dozlata.
- Podávame so zeleninovým šalátom.