Mäsové guľôčky s cesnakovo– paradajkovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 31. decembra 2009

Suroviny

500 g
1 ks
2-3 PL
1/2 hrnčeka
Omáčka:
1 konzerva
4 strúčiky
100 ml




Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, štipkou muškátového orieška, soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a pridáme približne pol hrnčeka jemnej strúhanky. Mäsovú zmes rukami poriadne prepracujeme. Nemala by sa lepiť k stenám misy – konzistenciu upravíme pridaním strúhanky.

  2. 2

    Mäsové guľôčky opekáme na prudkom plameni na olivovom oleji pod pokrievkou a uchováme v teple. Kapiu na omáčku nasekáme a podusíme ju na troche olivového oleja do zmäknutia.

  3. 3

    Pridáme roztlačené paradajky, rozdrvené strúčiky cesnaku, oregano a smotanu podľa potreby. Prehrejeme a spoločne s pečivom podávame k masovým guľôčkam.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia