Mäsové guľôčky s cesnakovo– paradajkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, štipkou muškátového orieška, soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a pridáme približne pol hrnčeka jemnej strúhanky. Mäsovú zmes rukami poriadne prepracujeme. Nemala by sa lepiť k stenám misy – konzistenciu upravíme pridaním strúhanky.
  2. Mäsové guľôčky opekáme na prudkom plameni na olivovom oleji pod pokrievkou a uchováme v teple. Kapiu na omáčku nasekáme a podusíme ju na troche olivového oleja do zmäknutia.
  3. Pridáme roztlačené paradajky, rozdrvené strúčiky cesnaku, oregano a smotanu podľa potreby. Prehrejeme a spoločne s pečivom podávame k masovým guľôčkam.