Mäsové guľôčky s cesnakovo– paradajkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, štipkou muškátového orieška, soľou, nasekanou
petržlenovou vňaťou a pridáme približne pol hrnčeka jemnej strúhanky. Mäsovú zmes rukami poriadne prepracujeme. Nemala by sa lepiť k stenám misy – konzistenciu upravíme pridaním strúhanky.
- Mäsové guľôčky opekáme na prudkom plameni na olivovom oleji pod pokrievkou a uchováme v teple. Kapiu na omáčku nasekáme a podusíme ju na troche olivového oleja do zmäknutia.
- Pridáme roztlačené paradajky, rozdrvené strúčiky cesnaku, oregano a smotanu podľa potreby. Prehrejeme a spoločne s pečivom podávame k masovým guľôčkam.
|