Mäsová roláda so zemiakovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Nedávno som robila roládu, ktorá našim chutila, tak dnes som ju urobila opäť, ale v inej verzii. So zemiakovou plnkou, naplnenú klobáskou a obalenú v slaninke :-)

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na jeden/dva pláty a naklepeme. Potrieme prelisovaným cesnakom (6 strúčikov), osolíme, okoreníme, posypeme červenou mletou sladkou paprikou.
  2. Zemiaky nastrúhame na jemno, vytlačíme z nich prebytočnú šťavu.
  3. Cibuľku nakrájame nadrobno, orestujeme na bravčovej masti s jednou ČL rasce, a pridáme k zemiakom spolu s vajíčkami, hladkou múkou. Dochutíme soľou a korením, premiešame.
  4. Plnku dáme na mäso, a do stredu plnky položíme klobásu.
  5. Mäso zrolujeme, na vrch položíme plátky slaniny, obviažeme niťou, preložíme na bravčovou masťou vymastený pekáč, posypeme rascou, podlejeme vývarom a vhodíme tam 3 celé strúčiky cesnaku. Zakryjeme a dáme piecť. Pečieme na 220°C 30 minút, potom stíšime na 180°C a pečieme ďalších 30 minút, odokryté necháme zapiecť na 10-15 minút.
  6. Po upečení.
  7. Výpek cez sitko vlejeme do nádoby, prepasírujeme, necháme prevrieť, ak treba zahustíme.
  8. Ako prílohu som zvolila tarhoňu, a paradajky opečené na olivovom oleji. Dobrú chuť!