Mäso pre skrachovaných vegetariánov

Autor receptu: stefanm

Prísny zákaz otvárať tento recept vegetariánom a podobne orientovaným osoba . Hrozí strata orientácie na bezmäsité jedlá a doživotná potreba konzumácie zvýšenej dávky mäsa . V prípade neuposlúchnutia tohto zákazu sa neobracajte na autora tohto receptu (na mňa) o radu ako si opäť odvyknúť od fantastickej chuti pečenej , dobre nacesnakovanej krkovičky !!! Nedá sa to !!!

10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Asi 5-6 ks zemiakov očistíme , umyjeme , pokrájame na štvrťky , rozložíme na pekáč , osolíme , okoreníme a pokapeme olejom .
  2. Mäso prešpikujeme 2-3 strúčikmi cesnaku , spevníme niťou , osolíme , okoreníme , natrieme sušeným cesnakom , podlejeme decom vody a pridáme k zemiakom .
  3. Prikryté pečieme v rúre aspoň hodinu .
  4. Otvoríme a výpek opatrne zlejeme .
  5. Otvorené za občasného potieranie výpekom dopečieme .
  6. Po krátkom ochladnutí cesnakom prevoňané mäso natenko nakrájame a podávame .
  7. Ja som ho podával s opečenymi zemiakmi a kapustou s hubami . http://varecha.pravda.sk/recepty/kapusta-sv-vaclava-fotorecept/33149-recept.html No a , samozrejme , zapíjal som pivom (alebo dvomi?!?!)