Marocký kozací tagine
Autor receptu: marymelb7
Tagine je keramická marocká nádoba a všetko čo sa v nej varí sa tiež volá tagine. Jedlo sa
neodokrýva a nemieša. Para ktorá sa tvorí pri varení sa vo vrchnáku zráža na vodu a tým sa
vlastne jedlo samé podlieva. Môže sa variť v rúre alebo na šporáku veľmi pomaly. Ja to varím k
Veľkej noci a to z jahňacieho mäsa, prvýkrát som vyskúšala kozie. Môžete použiť ľubovoľne aj
iné druhý mäsa a zeleniny.
Postup
- Mäso nakrájame na kocky dáme do nádoby,alebo ako ja, do plastického sáčku pridáme všetko suché korenie a olej, všetko dobre premiešame a dáme na noc do chladničky marínovať.
- Na mäso poukladáme na kocky pokrájanú cibuľu, cesnak,na šťvrtky nakrájanú mrkvu, na kolieska baklažán.
- Poukladáme zemiaky, paradajky, vňaťku a pridáme štipku šafranu a soľ. Ak nemáte tagine nádobu, tak treba všetko podliať trochou vody.
Prikryjeme pokličkou a pomaly dusíme 1,5 h
- Keď je mäso mäkké porcujeme, ozdobime jogurtom a korianderovou vňatkou,podávame s ryžou