Marocký kozací tagine

Autor receptu: marymelb7

Tagine je keramická marocká nádoba a všetko čo sa v nej varí sa tiež volá tagine. Jedlo sa neodokrýva a nemieša. Para ktorá sa tvorí pri varení sa vo vrchnáku zráža na vodu a tým sa vlastne jedlo samé podlieva. Môže sa variť v rúre alebo na šporáku veľmi pomaly. Ja to varím k Veľkej noci a to z jahňacieho mäsa, prvýkrát som vyskúšala kozie. Môžete použiť ľubovoľne aj iné druhý mäsa a zeleniny.

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky dáme do nádoby,alebo ako ja, do plastického sáčku pridáme všetko suché korenie a olej, všetko dobre premiešame a dáme na noc do chladničky marínovať.
  2. Na mäso poukladáme na kocky pokrájanú cibuľu, cesnak,na šťvrtky nakrájanú mrkvu, na kolieska baklažán.
  3. Poukladáme zemiaky, paradajky, vňaťku a pridáme štipku šafranu a soľ. Ak nemáte tagine nádobu, tak treba všetko podliať trochou vody. Prikryjeme pokličkou a pomaly dusíme 1,5 h
  4. Keď je mäso mäkké porcujeme, ozdobime jogurtom a korianderovou vňatkou,podávame s ryžou