Marinované olivy so sušenými paradajkami

Autor receptu: medulienka108

Olivy u mňa v kuchyni jednoducho nesmú chýbať. Či už ako súčasť rôznych receptov alebo ako maličkosť na zahryznutie... Až sa mi nechce veriť, že moje prvé stretnutie s nimi skončilo prehlásením, že som v živote nič horšie neochutnala (a znovu som sa k nim odhodlala až po troch rokoch). Od tých čias ale na ne nedám dopustiť a medzi moje najobľúbenejšie marinované patrí práve tento recept. Rada si na nich zmlsnem len tak alebo ako ľahkú večeru s kusom celozrnného chleba či kuskusom.

35 minút
príprava

Postup

  1. Sušené rajčiny nakrájame na menšie kúsky.
  2. Syr nakrájame na 1 cm kocky, cesnak pretlačíme.
  3. Čierne olivy scedíme a zmiešame s rajčinami, cesnakom, syrom a bylinkami. Prelejeme olejom a premiešame.
  4. Odložíme do chladu aspoň na 30 minút. A môžeme podávať - samostatne, s chlebom, s kuskusom ... záleží len na vás.