Pečená zelenina

Marinované mrkvy a šampiňóny

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Na 2 PL olivového oleja speníme najemno nakrájané 2 strúčiky cesnaku, pridáme 500 g očistených a malých šampiňónov a krátko opečieme.
  2. Pridáme 60 ml bieleho vínneho octu a na miernom ohni necháme odpariť, dochutíme soľou. Primiešame najemno nasekaný zväzok petržlenovej vňate a zalejeme 50 ml extra panenského olivového oleja.
  3. Z dvoch zväzkov mladej mrkvy odkrojíme vňať, ošúpeme ich, ak sú hrubšie, pozdĺžne ich rozkrojíme. V hrnci rozpálime 2 PL olivového oleja, mrkvu z každej strany krátko opečieme, pridáme med, trochu vody, dochutíme soľou. Dusíme do polomäkka, kým sa voda neodparí.
  4. Šampiňóny aj mrkvu uložíme do hlbšej misy, obložíme stonkami tymianu, polejeme 2 PL olivového oleja a necháme v chladničke postáť do druhého dňa. Podávame s grilovaným mäsom.