Marhuľový koláč

palmaPalma, 13. júna 2017 21:36. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Marhuľový koláčFoto: palma
4
porcie
20 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
85 g
1  bal
2 ks
60 ml
180 g
1/2 bal
350 g (bez kôstok)
Na posýpku:
40 g
25 g
30 g
na posypanie
 (na vymastenie formy)
 (na vysypanie formy)

Postup prípravy

  1. 1

    V miske zmiešame jogurt, vajíčka, trstinový a vanilkový cukor.

  2. 2

    Vo väčšej miske zmiešame múku a prášok do pečiva. Tekutú zmes pomaly vlejeme do múky za stáleho miešania. Primiešaním tekutej zmesi do sypkej nevzniknú v ceste hrudky.

  3. 3

    Cesto necháme chvíľu odpočinúť. Zatiaľ prekrojíme marhule a pripravíme si posýpku. Suroviny na posýpku spracujeme ručne a keď sú dôkladne spojené a drobia sa, posýpka je hotová.

  4. 4

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, poukladáme naň marhule, posypeme posýpkou a mandľovými lupienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 50 minút.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist