Výborný džem s kúskami ovocia. Trocha som sa pohral aj s fotkami :)
14
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Marhule nazbierame. U nás teraz dozreli.
-
2
Poriadne ich umyjeme a rozpolíme.
-
3
Jadierka a zelené či hnilé marhule dáme do ďalšej misky.
-
4
Tu sú umyté marhule, ktoré dáme do väčšieho hrnca, kastróla.
-
5
Marhule roztlačíme kuchynskou pomôckou, ktoré používame na zemiaky.
-
6
Marhule dáme variť na 60-80 minút, kým sa nám nerozvaria.
-
7
Ak sa nám rozvarili, ale sú nejaké kúsky, pridáme želírovací cukor a gelfix s cukrom.
-
8
Poriadne zamiešame a varíme ešte 4 minút.
-
9
Potom ich plníme do pohárov, ktoré obrátime na 5 -10 min.
-
10
Potom si džemík len vychutnávame. Avšak pozor, na džem treba naozaj zrelé marhule, aby džem bol sladký.
Diskusia k receptu