Marhuľový džem (fotorecept)

Autor receptu: kucharronald

Výborný džem s kúskami ovocia. Trocha som sa pohral aj s fotkami :)

14
porcií
15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Marhule nazbierame. U nás teraz dozreli.
  2. Poriadne ich umyjeme a rozpolíme.
  3. Jadierka a zelené či hnilé marhule dáme do ďalšej misky.
  4. Tu sú umyté marhule, ktoré dáme do väčšieho hrnca, kastróla.
  5. Marhule roztlačíme kuchynskou pomôckou, ktoré používame na zemiaky.
  6. Marhule dáme variť na 60-80 minút, kým sa nám nerozvaria.
  7. Ak sa nám rozvarili, ale sú nejaké kúsky, pridáme želírovací cukor a gelfix s cukrom.
  8. Poriadne zamiešame a varíme ešte 4 minút.
  9. Potom ich plníme do pohárov, ktoré obrátime na 5 -10 min.
  10. Potom si džemík len vychutnávame. Avšak pozor, na džem treba naozaj zrelé marhule, aby džem bol sladký.