Marhuľový džem (fotorecept)
Autor receptu: kucharronald
Výborný džem s kúskami ovocia. Trocha som sa pohral aj s fotkami :)
14 porcií |
15 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Marhule nazbierame. U nás teraz dozreli.
- Poriadne ich umyjeme a rozpolíme.
- Jadierka a zelené či hnilé marhule dáme do ďalšej misky.
- Tu sú umyté marhule, ktoré dáme do väčšieho hrnca, kastróla.
- Marhule roztlačíme kuchynskou pomôckou, ktoré používame na zemiaky.
- Marhule dáme variť na 60-80 minút, kým sa nám nerozvaria.
- Ak sa nám rozvarili, ale sú nejaké kúsky, pridáme želírovací cukor a gelfix s cukrom.
- Poriadne zamiešame a varíme ešte 4 minút.
- Potom ich plníme do pohárov, ktoré obrátime na 5 -10 min.
- Potom si džemík len vychutnávame. Avšak pozor, na džem treba naozaj zrelé marhule, aby džem bol sladký.